Til dere som vurderer studiespesialiserende

Fikk en dag et spørsmål om studiespesialiserende er ekstremt vanskelig og om det er til å anbefale, så her kommer svaret.

Jeg vurderte lenge medier og kommunikasjon, helse og sosial og studiespesialiserende (ssp). Jeg hadde virkelig ingen forhåpninger, og var både skuffet og glad på samme tid i starten over at jeg valgte ssp. Jeg er nå over halveis i 1. vgs trinn på ssp-linjen, og jeg er så heldig å ha kommet i en bra klasse, en skole med ?godt? miljø, tillegg til at jeg har fått en del gode lærere. Etter dette halvåret har jeg funnet ut at det var riktig av meg å velge ssp, for jeg vil ha en sikker fremtid, der jeg kan studere - enten med generell eller spesiell studiekompetanse.

Fagmessig så vil jeg si at det er høyere krav for de forskjellige karakterene, men det kommer litt ann på hva dere er vandt til fra ungdomsskolen. For meg ble det tøffere. Karakterene mine har sunket i noen fag, men det er nesten noe man må regne med. Jeg har begynt å løfte karakterene mine nå i det siste, men det handler jo om å vende seg til det nye systemet rett og slett.

I år har vi ti fellesfag, og neste år skal vi ha programfag. Derfor er naturfag, samfunnsfag, engelsk og geografi avsluttende fag i år. Til neste år så har man mye å velge mellom, enten du vil ha realfag eller noe innenfor samfunnsfag, økonomi og språk. Personlig går jeg innenfor sistnevnte, ettersom det er det jeg er mest interessert i. Programfagene jeg deretter skal ha er samfunnsøkonomi, markedsføring og ledelse, og sosiologi og sosialantropologi. Programfagene du kan velge er forskjellige fra skole til skole, så det er ikke alle som har like. Jeg hadde satt meg opp på trykk og foto, men ettersom for få søkere hadde valgt dette, så måtte jeg bytte. Utrolig kjedelig, men det fungerer.

Så må jeg si det jeg har lurt lenge på. Jeg forstår ikke helt hvorfor så mange 95-modeller tror at man er nødt til å gå inn med gode karakterer for å bestå ssp-linjen. Dette er ikke sant! Jeg hadde et snitt på 4,3 da jeg gikk ut av ungdomskolen, og klarer meg helt fint. Jeg har flere eksempler på andre jeg kjenner som har gått fra 3,7 til 4,2. Så her er alle dører åpne. Det handler rett og slett om å jobbe! Jeg anbefaler linjen til dere som er usikre på hva dere vil bli, eller til dere som rett og slett vil ha et godt grunnlag for studiekompetanse.

Alle som vil klarer denne linjen! Lykke til med valget.

Hvilken linje går du på, eller vurderer?


5 kommentarer

jodphoto

19.feb.2011 | 09:37

likte innlegget veldig bra! jeg vurderer også alle de tre linjene så veldig greit å høre litt om det! :)

Thihoa

19.feb.2011 | 11:52

Dette innlegget liker jeg! Jeg vurderer SSP og Musikk, dans og Drama. Men er usikker. Takk for flott innlegg :D

Maren

19.feb.2011 | 12:21

Går Media :-D

Catharina

19.feb.2011 | 14:30

Går drama :))

Mariann

19.feb.2011 | 14:41

Går Restaurant og matfag!

men vurderer/SKAL bytte over til Media og Kommunikasjon til høsten! :-DD

Skriv en ny kommentar

Pernille & Kristina

Vi er to jenter på 16 og 17 år, begge født i 94. Vi bor en halv klode fra hverandre, Pernille i Oppegård og Kristina i Virginia, USA.

Her kan dere følge våres interesser, hverdag og en del fotografier som vi selv tar.


Kontakt

» Pemk.blogg@hotmail.com


Kategorier

» Hverdag
» Foto
» Tips
» Klær & sminke
» Videoblogger
» Challenge
» Julekalender 2010
» Shopping


Arkiv

» Mars 2011
» Februar 2011
» Januar 2011
» Desember 2010


Les og lær

» Ida Fiskaa
» Mathilde
» Michaela
» Lina
» Isabella
» Kristina
» Pernille


bloglovin
hits